Iran: Bez pristupa vojnim postrojenjima

Izvor: VOA, 30.Maj.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Bez pristupa vojnim postrojenjima

Državni sekretar Džon Keri i iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif nastavili pregovore o nuklearnom programu Teherana, koji odbija zahtev da se inspektorima omogući pristup vojnim postrojenjima

Iran je danas ponovio da međunarodnim inspektorima neće biti obezbeđen pristup vojnim postrojenjima u zemlji, dok su američki državni sekretar Džon Keri i njegov iranski kolega Mohamed Džavad Zarif nastavili pregovore u Ženevi o konačnom sporazumu o iranskom nuklearnom >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << programu.

Zamenik šefa iranskog pregovaračkog tima, Abas Aragči, rekao je da davanje dozvole inspektorima Ujedinjenih nacija da saslušavaju iranske naučnike i posete vojna postrojenja nije deo pregovora. Inspekcija vojnih lokacija je jedan od ključnih zahteva Zapada.

Keri i Zarif su šest sati razgovarali u jednom hotelu u Ženevi, uz prisustvo delegacija dve zemlje, mesec dana pre isticanja roka do kada bi trebalo da bude postignut konačan dogovor.

Neimenovani zvaničnik Državnog sekretarijata opisao je pregovore kao "temeljan i sveobuhavatan razgovor o svim pitanjima."

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.