Iračke snage potisnule ekstremiste ID iz okoline Ramadija

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke snage potisnule ekstremiste ID iz okoline Ramadija

Ramadi -- Iračke vladine snage potisnule su pripadnike Islamske države iz tri mesta blizu Ramadija na zapadu Iraka.

"Bezbednosne snage i plemena povratili su kontrolu nad mestima al Taš, Madžar i 'zonu sedam kilometara' južno i zapadno od Ramadija. Svi pripadnici ID su ubijeni", rekao je novinarima šef policije provincije al Anbar general Hadi Razidž Kasar, koristeći arapsku skraćenicu za Islamsku državu.

Jedan vojni izvor javio je da su žestoke borbe izbile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jutros izmedju iračkih vladinih snaga i ekstremista Islamske države kod prilaza Ramadiju, oko sto kilometara zapadno od Bagdada.

General iračke vojske koji nije želeo da mu se navede ime, rekao je da su teroristi ušli u ta tri mesta oko grada Ramadija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.