Sreda, 27.09.2017.

12:25

Iračke snage potisnule ekstremiste ID iz okoline Ramadija

Iračke vladine snage potisnule su pripadnike Islamske države iz tri mesta blizu Ramadija na zapadu Iraka.

Izvor: Beta/AFP

Iračke snage potisnule ekstremiste ID iz okoline Ramadija
Getty images

"Bezbednosne snage i plemena povratili su kontrolu nad mestima al Taš, Madžar i 'zonu sedam kilometara' južno i zapadno od Ramadija. Svi pripadnici ID su ubijeni", rekao je novinarima šef policije provincije al Anbar general Hadi Razidž Kasar, koristeći arapsku skraćenicu za Islamsku državu.

Jedan vojni izvor javio je da su žestoke borbe izbile jutros izmedju iračkih vladinih snaga i ekstremista Islamske države kod prilaza Ramadiju, oko sto kilometara zapadno od Bagdada.

General iračke vojske koji nije želeo da mu se navede ime, rekao je da su teroristi ušli u ta tri mesta oko grada Ramadija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: