Irac koji se bori za bolesnu decu u Srbiji: Peške do Krfa zajedno sa psom

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irac koji se bori za bolesnu decu u Srbiji: Peške do Krfa zajedno sa psom

Kada je pre dve godine Irac Mark Ketin krenuo biciklom od Dablina do Beograda, dve dečje bolnice u Irskoj i Institut za majku i dete u Beogradu, dobili su neophodne aparate za rad.

Juče u 11 sati ispred Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije pošao je na Krf pešice. Ovom akcijom skrenuće pažnju na ljude koji su se borili u Prvom svetskom ratu i prikupiti novac za decu koja se bore sa rakom.

Ljubav je zadržala humanitarca iz Irske u Srbiji, a on novac skuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za dečije bolnice, vozeći bicikl ili pešačeći na duge staze. Ovaj put započeo je iz Beograda i pešačiće do Krfa, u spomen na ratnike iz Prvog svetskog rata.

“Moja supruga Vesna mi je pričala o svom dedi koji je 1915. godine peške stigao do Krfa uz sve teškoće koje rat nosi sa sobom. Ispostavilo se da su on i moj pradeda bili zajedno na Solunskom frontu i tada sam želeo da uradim nešto što bi nas podsetilo na te ljude“, rekao je Mark za Bulevar B92.

Naime, Mark će tokom čitavog puta prikupljati novac za neophodne aparate na dečijem odeljenju onkologije.

Mark se godinu dana pripremao za put na koji ide zajedno sa psom Pajom. Psa je trenirao osam meseci, jer će u jednom pravcu hodati čak dva meseca.

Šta nam je sve rekao Mark, pogledajte u prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.