Izvor: Press, 27.Sep.2013, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak parada u ponoć: Grupa LGBT aktivista krenula u šetnju!!!

Grupa od nekoliko desetina aktivista je, praćena novinarima, krenula od vlade ulicom Kneza Miloša u šetnju, kako bi, prema rečima organizatora, Prajd bio održan uprkos zabrani!
Učesnike šetnje, koji su razvili zastave duginih boja, prati policija u opremi za razbijanje demstracija.

"Nećemo se skloniti, jer nismo mi ti koji treba da budu sklonjeni sa ulica, niti treba da budemo izolovani. Ovo je prvi korak da bismo za nekoliko godina imali slavlje, a ne da se krijemo", rekla je članica organizacionog odbora Maja Mićić.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti doneo je danas, posle više od tri sata rasprave, odluku da se Parada ponosa ne održi iz bezbednosnih razloga.
Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obrazložio je tu odluku time da su bezbednosne procene pokazale da je moglo doći do ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira, a od prava i sloboda jedino je viši razlog bezbednost i sigurnost građana.

On je rekao da se ne dovodi u pitanje političko opredeljenje zemlje da se poštuju prava svih građana, ali da je važnija od toga njihova bezbednost, zbog čega je Biro i odlučio da Parada ponosa sutra ne bude održana.
Organizatori Prajda nisu se oglašavali nakon odluke Biroa da Parada ponosa, zakazana za sutra u 10 sati ne bude održana.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest nakon zabrane Parade ponosa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2013

Grupa građana i građanki Beograda prošetala je večeras od zgrade Vlade do zgrade Skupštine Srbije u znak protesta zbog zabrane Parade ponosa. Grupa od nekoliko stotina ljudi je, praćena novinarima, krenula je ulicom Kneza Miloša u šetnju, kako bi, prema rečima organizatora, Prajd bio održan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.