Intervjuisao Snoudena, a zatim umro!

Izvor: Prva.rs, 13.Feb.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervjuisao Snoudena, a zatim umro!

Kar (58) se pridružio redakciji "Tajmsa" 2002. godine, a pisao je o stanju u medijima i njihovoj evoluciji uopšte.
Napisao je knjigu "Noć pištolja", koja je objavljena 2008. godine. Ovo delo su zapravo njegovi memoari u kojima je opisao svoj oporavak od zavisnosti od droge.
Dejvid Kar, Lora Poitras i Glen Grinvald (u studiju) i Edvard Snouden (putem video veze)
Uživao je veliko poštovanje kolega širom sveta.
Nekoliko sati pre iznenadne smrti, Kar je satelitskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << putem intervjuisao Edvarda Snoudena, kao i kolege Glena Grinvalda i Loru Poitras.
Snouden je u razgovoru o filmu koji govori o njegovim aktivnostima a nominovan je za Oskara, učestvovao putem video-linka iz Rusije, navodi AP.
Kar se "Tajmsu" priključio 2002. godine kao ekonomski novinar, a njegova kolumna u kojoj je analizirao povezanost medija i tehnologije, objavljivana u na ekonomskim stranama ponedeljkom.
Izvor: time

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Novinar preminuo nakon intervjua sa Snoudenom

Izvor: BanjalukaLive.com, 13.Feb.2015

Dejvid Kar, veteran američkog žurnalizma i dugogodišnji novinar "Njujork tajmsa" preminuo je juče u redakciji nakon šo mu je iznenada pozlilo. Kar (58) se pridružio redakciji "Tajmsa" 2002. godine, a pisao je o stanju u medijima i njihovoj evoluciji uopšte. Napisao je knjigu "Noć pištolja",...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.