Slavni novinar Njujork tajmsa umro u redakciji nekoliko sati nakon intervjua sa Snoudenom

Izvor: Blic, 13.Feb.2015, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavni novinar "Njujork tajmsa" umro u redakciji nekoliko sati nakon intervjua sa Snoudenom

Dejvid Kar, veteran američkog žurnalizma i dugogodišnji novinar "Njujork tajmsa" preminuo je juče u redakciji nakon šo mu je iznenada pozlilo.

Remembering David Carr: Here are 1,776 NYT pieces penned by David Carr. http://t.co/azGzyTQkpa pic.twitter.com/jjSESPxWKd

— NYT Archives (@NYTArchives) February 13, 2015

Kar (58) se pridružio redakciji "Tajmsa" 2002. godine, a pisao je o stanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u medijima i njihovoj evoluciji uopšte.

Napisao je knjigu "Noć pištolja", koja je objavljena 2008. godine. Ovo delo su zapravo njegovi memoari u kojima je opisao svoj oporavak od zavisnosti od droge.

Uživao je veliko poštovanje kolega širom sveta.

Nekoliko sati pre iznenadne smrti, Kar je satelitskim putem intervjuisao Edvarda Snoudena, kao i kolege Glena Grinvalda i Loru Poitras.

Iza sebe je ostavio suprugu Džil i tri ćerke.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uticajan američki novinar preminuo samo nekoliko sati nakon intervjua sa Snoudenom!

Izvor: Press, 13.Feb.2015

Dejvid Kar, veteran američkog žurnalizma i dugogodišnji novinar "Njujork tajmsa" preminuo je juče u redakciji nakon šo mu je iznenada pozlilo. . Kar (58) se pridružio redakciji "Tajmsa" 2002. godine, a pisao je o stanju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.