Inovacioni centar u Gornjem Milanovcu - mogućnost da mladi ostanu u tom gradu

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inovacioni centar u Gornjem Milanovcu - mogućnost da mladi ostanu u tom gradu

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović danas je svečano otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Gornjem Milanovcu Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović danas je svečano otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Gornjem Milanovcu. Popović je ovom prilikom izjavio da Milanovac, kao jak industrijski grad, otvaranjem inovacionog startap centra ima mogućnost da mladi ostanu u tom gradu, da se inženjeri koji se školuju u velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << industrijskim centrima vrate, a sa razvojem i putne infrastrukture, u Beogradu budu za 45 minuta. "Oni će imati mogućnost da rade iz ovog super modernog i inovacionog startap centra, ne samo sa srpskim i evropskim kompanijama, nego sa celim svetom", dodao je on.PROČITAJTE JOŠ - Popović: Iz budžeta 2,7 miliona evra za razvoj inovacija Ministar je do kraja godine najavio otvaranje još četiri inovaciona startap centa, ukupno osam u ovog godini, dok će do sredine sledeće godine biti otvoreno još šest takvih centara. "Želimo da takve centre imamo po celoj Srbiji, ne samo u velikim univerzitetskim centrima i gradovima sa fakultetima, već želimo da omogućimo svim mladima širom Srbije i onima koji žele da se bave inovacijama da u svom mestu imaju startap centar i da tu ostanu da rade sa najboljom opremom".PROČITAJTE JOŠ - Popović: Srbija uskoro - regionalni centar za inovacije Prema njegovim rečima, on će imati punu podršku vlade Republike Srbije, ne samo u finansijskom i marketinškom smislu, već i svakom drugom, pogotovo mentorskom. Predsednik opštine, Dejan Kovačević zahvalio je Popoviću što su ocenili njihov projekat kao dobar, a Gornji Milanovac kao sredinu koja ima i mlade ljude i dobre kompanije i prepoznali potencijal njihove zajednice za novi vid razvoja. On je izrazio svoje zadovoljstvo što se u Gornjem Milanovcu prvi put dešava nešto što je budućnost cele Srbije, i naglasio da je otvaranje ovog inovacionog satrtap centra šansa za mlade da razvijaju svoje startap kompanije. "Pored izvanredne industrije koju Gornji Milanovac ima, ovo jeste šansa za mlade da ostanu u Milanovcu, odavde razvijaju svoje kompanije i da svoja znanja razmenjuju sa privredom", zaključio je on. U okviru Programa za podršku otvaranju regionalnih inovacionih startap centara Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj izdvojio je više od 40 miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Gornjem Milanovcu

Izvor: Danas, 25.Jul.2019

"Ovo je veliki dan, ne samo za Gornji Milanovac, već i za celu Srbiju. Industrijski grad u kome su fabrike Metalac, Tetrapak i Svislajon, od danas ima i svoj Regionalni inovacioni startap centar, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na ceremoniji u Gornjem Milanovcu. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.