Inovacioni centar u Gornjem Milanovcu - mogućnost da mladi ostanu u tom gradu

Tanjug

25. 07. 2019. u 20:07

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović danas je svečano otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Gornjem Milanovcu

Иновациони центар у Горњем Милановцу - могућност да млади остану у том граду

Foto Tanjug

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović danas je svečano otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Gornjem Milanovcu.

Popović je ovom prilikom izjavio da Milanovac, kao jak industrijski grad, otvaranjem inovacionog startap centra ima mogućnost da mladi ostanu u tom gradu, da se inženjeri koji se školuju u velikim industrijskim centrima vrate, a sa razvojem i putne infrastrukture, u Beogradu budu za 45 minuta.

"Oni će imati mogućnost da rade iz ovog super modernog i inovacionog startap centra, ne samo sa srpskim i evropskim kompanijama, nego sa celim svetom", dodao je on.

Ministar je do kraja godine najavio otvaranje još četiri inovaciona startap centa, ukupno osam u ovog godini, dok će do sredine sledeće godine biti otvoreno još šest takvih centara.

"Želimo da takve centre imamo po celoj Srbiji, ne samo u velikim univerzitetskim centrima i gradovima sa fakultetima, već želimo da omogućimo svim mladima širom Srbije i onima koji žele da se bave inovacijama da u svom mestu imaju startap centar i da tu ostanu da rade sa najboljom opremom".

Prema njegovim rečima, on će imati punu podršku vlade Republike Srbije, ne samo u finansijskom i marketinškom smislu, već i svakom drugom, pogotovo mentorskom.

Predsednik opštine, Dejan Kovačević zahvalio je Popoviću što su ocenili njihov projekat kao dobar, a Gornji Milanovac kao sredinu koja ima i mlade ljude i dobre kompanije i prepoznali potencijal njihove zajednice za novi vid razvoja.

On je izrazio svoje zadovoljstvo što se u Gornjem Milanovcu prvi put dešava nešto što je budućnost cele Srbije, i naglasio da je otvaranje ovog inovacionog satrtap centra šansa za mlade da razvijaju svoje startap kompanije.

"Pored izvanredne industrije koju Gornji Milanovac ima, ovo jeste šansa za mlade da ostanu u Milanovcu, odavde razvijaju svoje kompanije i da svoja znanja razmenjuju sa privredom", zaključio je on.

U okviru Programa za podršku otvaranju regionalnih inovacionih startap centara Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj izdvojio je više od 40 miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije