Infektolog Delić: Oko 140 studenta za koje se sumnja da imaju COVID-19 trenutno u domovima

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2020, 00:02

Infektolog Delić: Oko 140 studenta za koje se sumnja da imaju COVID-19 trenutno u domovima

Infektolog Dragan Delić izjavio je da je odluka da se studenti vrate u studentske domove sredinom maja bila upitna i da je, prema njegovim saznanjima, 138 studenata za koje se sumnja da imaju koronavirus vraćena u te ustanove, u zajedničke sobe.

On je u Utisku nedelje kao primer naveo Univerzitet u Beču, za koji kaže ostao zatvoren za studente zbog epidemiološke situacije.

"Koleginica koja radi u zavodu za studentske je, koliko znam, sa kolegama bila i protiv (pražnjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << domova). To bi bila epidemiološka bomba. Ko je doneo odluku da se oni vrate (u domove), to je drugo pitanje", rekao je Delić.

On je dodao i da studentski domovi nisu bili spremni za veliki broj inficiranih studenata i da se u ambulantama koje opslužuju studentske domove obavlja oko 100 pregleda dnevno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.