Indija se oporavlja od smrtonosne oluje

Izvor: Beta, 04.Maj.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija se oporavlja od smrtonosne oluje

Radnici danas uspostavljaju snabdevanje strujom mnogih gradova i sela u severnoj i zapadnoj Indiji, gde je jaka peščana oluja usmrtila više od 150 ljudi, a povredila više od 250.Mnogi od poginulih su spavali kada su im se rušile kuće u naletu vetra, a u neke su udarili gromovi.Vetar, a potom i jaka kiša su iznenadili ljude jer je do početka sezona monsuna ostalo još više od šest nedelja.Vetar brzine 130 kilometara na sat od utorka uveče je u Utar Pradešu i Radžastanu srušio stotine koliba siromašnog stanovništva, čupao drveće iz korena i izazvao oštećenje useva. Oluja je ubila mnoge bivole i drugu stoku.Oštećeni su električni stubovi, vodovi i transformatori, te je 20 okruga države Utar Pradeš bez struje, izjavio je danas državni komesar za Sandžai Kumar.Novinska agencija Pres Trast je javila da je oluja prekinula i saobraćajne veze i zaustavila vozove u državi Radžastan.Meteorozi upozoravaju da će još jedna snažna oluja proći kroz dve indijske države tokom vikenda.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Novi bilans: Najmanje 125 mrtvih u peščanoj oluji na severu Indije

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2018

Radnici danas uspostavljaju snabdevanje strujom mnogih gradova i sela u severnoj i zapadnoj Indiji, gde je jaka peščana oluja usmrtila više od 150 ljudi, a povredila više od 250...Mnogi od poginulih su spavali kada su im se rušile kuće u naletu vetra, a u neke su udarili gromovi...Vetar, a potom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.