Indija ponovo uvodi zabranu kretanja, broj zaraženih skoro milion

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 09:29

Indija ponovo uvodi zabranu kretanja, broj zaraženih skoro milion

Nju Delhi -- Broj zaraženih koronavirusom u Indiji je blizu milion, sa 29.429 novozaraženih u poslednja 24 sata.

Zbog toga vlasti u desetak saveznih država ponovo uvode mere ograničenja kretanja.

Od početka epidemije zabeleženo je 936.181 zaraženih.

Ministarstvo zdravlja Indije danas je saopštilo da su od Kovida-19 umrle još 582 osobe, što je ukupno 24.309.

Dvonedeljno ograničenje kretanja danas je uvedeno u istočnoj državi Bihar u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << živi 2,5 miliona radnika koji su radili u drugim delovima zemlje, a usled pandemije su dobili otkaze i vratili se kući što je doprinelo širenju zaraze.

Nedelju dana biće ograničeno kretanje i stanovnicima južnog tehnološkog centra Bangalorea, gde se nalaze sedišta Majkrosofta, Epla i Amazona.

Desetak drugih država, uključujući Maharaštru, Tamil Nadu, Zapadni Bengal i Asam uvele su ograničenje kretanja u rizičnim područjima, a dozvoljena je samo prodaja osnovnih namirnica i zdravstvene usluge.

Indijski ministar zdravlja Harš Vardan rekao je da se vrhunac zaraze u različitim delovima zemlje očekuje u različito vreme.

On je dodao da se u Indiji dnevno testira više od 280.000 ljudi, a ukupno je testirano skoro 12 miliona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Indijske savezne države vraćaju mere ograničenja kretanja, skoro milion zaraženih u zemlji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jul.2020

Broj zaraženih korona virusom u Indiji je blizu milion, sa 29.429 novozaraženih u poslednja 24 sata, zbog čega vlasti u desetak saveznih država ponovo uvode mere ograničenja kretanja, javio je AP. Od početka epidemije zabeleženo je 936.181 zaraženih. Ministarstvo zdravlja Indije je saopštilo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.