Indeksi na Vol Stritu ruše rekorde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 17:21

Indeksi na Vol Stritu ruše rekorde

Indeksi NJujorške berze S&P 500 i Dau Džons skočili su danas do novih rekordnih vrednosti, jer su izveštaji o snažnom rastu maloprodaje u SAD u martu i o dobrim poslovnim rezultatima kompanija, uključujući Benk ov Amerika i fond BlekRok, pojačali nade u brži ekonomski oporavak.

Industrijski indeks Dau Džons je porastao za 57,64 poena ili 0,17 posto, na 33.788,53 poena, na otvaranju trgovanja, izveštava Rojters.

Opšti indeks S&P 500 je, nakon zvona koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oglasilo zvaničan početak trgovanja, ojačao za 15,10 poena ili 0,37 procenata, na 4.139,76 poena, dok je tehnološki Nasdak Kompozit registrovao rast od 125,39 poena, odnosno 0,90 odsto, na 13.983,23 boda.

Američko Ministartvo trgovine je saopštilo danas da je promet u trgovina na malo porastao, prema sezonski prilagođenim podacima, za 9,8 posto u martu, nakon pada od oko 3,0 procenta prethodnog meseca, prenela je agencija AP.

To je najveći rast maloprodaje u SAD od maja 2020. godine, kada su prodavnice ponovo bile otvorene nakon zatvaranja na početku pandemije, a takođe je i znatno iznad 5,5 procenata koliko su prognozirali analitičari sa Vol Strita.

Današnji izveštaj ministarstva, koji pokriva oko jedne trećine ukupne potrošnje stanovništa, najnoviji je znak da se ekonomska aktivnost u SAD poboljšava usled ubrzavanja vakcinacije, popuštanja mera ograničenja za preduzeća i spremnosti sve većeg broja ljudi da ponovo idu u prodavnice i restorane, navodi AP.

Američki poslodavci su, podseća se u informaciji, otvorili u martu 916.000 novih radnih mesta, najviše od avgusta 2020, a i poverenje potrošača u SAD-u je poraslo prošlog meseca na najviši nivo u poslednjih godinu dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOLSTRIT UZLETEO NEBU POD OBLAKE: Indeksi oborili rekorde, evo kakva sudbina očekuje Ameriku

Izvor: Kurir, 15.Apr.2021

Indeksi Njujorške berze S&P 500 i Dau DŽons skočili su danas do novih rekordnih vrednosti, jer su izveštaji o snažnom rastu maloprodaje u SAD u martu i o dobrim poslovnim rezultatima kompanija, uključujući Benk ov Amerika i fond BlekRok, pojačali nade u brži ekonomski oporavak.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.