Imovinu nije prijavilo sedmoro poslanika

Izvor: Press, 03.Jan.2013, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imovinu nije prijavilo sedmoro poslanika

Protiv 40 poslanika pokrenut je postupak zbog kašnjenja u ispunjavanju ove zakonske obaveze, a Agencija navodi da njih sedmoro uopšte nisu predali podatke o imovini, pišu Novosti.
Agencija je podnela i 39 prekršajnih prijava protiv partija koje nisu dostavile izveštaje o troškovima majske izborne kampanje iz 23 grada širom Srbije.
Kako je objasnila Aleksandra Kostić iz Agencije za borbu protiv korupcije, narednih dana biće podneto još oko 40 zahteva za pokretanje prekršajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << postupaka i protiv ostalih subjekata koji na nivou gradova nisu dostavili ove izveštaje o kampanji.
Poslanici su imali šest meseci, od kada je konstituisana nova skupština, da dostave imovinske karte. Oni koji to ne učine ni posle naših opomena, biće suočeni sa krivičnim prijavama - navodi Kostić.
Prema evidenciji Agencije, od ukupno 136 opština u Srbiji, 12 nije dostavilo podatke o broju izbornih lista, a u preostale 124 opštine ukupno je registrovano 1.229 izbornih lista.
Od toga, Agenciji je dostavljeno 619 izveštaja o troškovima izborne kampanje, nije dostavljeno 544 izveštaja, dok je 66 izveštaja tehnički neispravno.
U 2013. godini, Agencija će podneti zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka i u slučaju političkih subjekata na lokalnom nivou koji nisu ispunili zakonsku obavezu.
Svi funkcioneri kojima se tokom prošle godine imovina uvećala ili smanjila u iznosu većem od 4.000 evra imaju rok do kraja januara da Agenciji dostave sve promene, a protiv onih koji to ne učine biće podnete prekršajne prijave.
Prošle godine kazne za ove neregularnosti kretale su se u rasponu od 1.000 do 60.000 dinara.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

URS lider u sakrivanju sredstava potrošenih u kampanji

Izvor: Blic, 04.Jan.2013, 12:29

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) apsolutni su lider u sakrivanju finansija potrošenih u predizbornoj kampanji, jer u čak 13 opština i gradova ne dozvoljavaju uvid u to na šta su potrošili na ubeđivanje glasača, piše list Dnevnik...Prema spisku koji je objavila Agencija za borbu protiv korupcije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.