Imenovan republikanski predstavnik koji će istraživati napad na Kapitol

Izvor: B92, 25.Jul.2021, 20:15

Imenovan republikanski predstavnik koji će istraživati napad na Kapitol

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi danas je zvanično imenovala republikanskog predstavnika Adama Kinzingera za člana odbor.

On će istraživati napad izveden na američki Kapitol 6. januara od strane pristalica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Pelosi je navela u saopštenju da Kinzinger u misiju odbora unosi veliki patriotizam što podrazumeva pronalaženje činjenica i zaštitu američke demokratije, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Za sada se ne zna da li će ona imenovati još nekog republikanca.

Ranije tokom dana, Pelosi je u intervjuu za ABC rekla da su i drugi republikanci izrazili interesovanje za rad na panelu.

Kinzinger (43) je vazduhoplovni veteran i otvoreni kritičar Trampa.

On je bio jedan od sedmorice republikanaca koji su ranije ove godine glasali za opoziv Trampa zbog optužbi za podsticanje napada na Kapitol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.