Izvor: Piplmetar.rs, 07.Maj.2023, 09:30

„Imao je šest narko vođa da bi kraće držao drogu“: Kako je funkcionisala krimiminalna grupa Dušana Spasojevića Šiptara?

Početna » Vesti » Društvo » „Imao je šest narko vođa da bi kraće držao drogu“: Kako je funkcionisala kriminalna grupa Dušana Spasojevića Šiptara?


Arhiva Danasa: Izdanja od 1. do 7. maja 2003. godine
K. B.danas 07:30

Foto: EPA PHOTO BETAPHOTO
Beogradska policija saopštila je u maju 2003. godine da je „u potpunosti“ razotkrila sve načine funkcionisanja organizovane kriminalne grupe pokojnog Dušana Spasojevića, zvanog Šiptar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> U saopštenju je navedeno da je od 25 lica protiv kojih je podneta krivična prijava, 17 privedeno istražnom sudiji, koji im je odredio pritvor.
Takođe, navedeno je da je Dušan Spasojević od 1994. do 1997. godine nabavljao heroin u Sofiji, od izvesnog Robija, a potom automobilom „volvo“ u skrivenom bunkeru, prenosio 20 do 30 kilograma droge.
Kako se dodaje, kasnije je Dušana u tom poslu zamenio Ninoslav Konstantinović, koji je istim automobilom krijumčario drogu iz Bugarske, Turske i Avganistana.
„U početku je ove kupovine finansirao Ljubiša Buha Čume“, predočeno je ovim putem.
EPA PHOTO BETAPHOTO Spasojević je kokain nabavljao iz Kolumbije, preko osobe sa kojom su ga upoznali Ljubiša Buha zvani Čume, i Dragoslav Kosmajac, a u februaru 1999. godine na beogradskom aerodromu je uhapšena kolumbijska državljanka Marta Kampo sa pet kilograma kokaina namenjenog Spasojeviću.
Posle razlaza Buhe i Spasojevića, početkom 2002. godine, Spasojević počinje da nabavlja heroin preko Safeta Kalića iz Rožaja i to u količinama od po 100 kilograma.
Da bi se droga kraće zadržavala kod njega, organizaciju je podelio na šest grupa, imenujući vođe. Za Beograd je izabrao Lorana Milića Locka i Milana Jurisića.
Za Novi Sad i Vojvodinu Miladina Suvajdžića, Nenada Opačića Nešu i za Požarevac Mlađana Mićića Pacova.
U saopštenju je navedeno i da je svaki od njih imao svoju mrežu preprodavaca za teritoriju Srbije i Crne Gore, ali da je deo prodavan Austriji i Švajcarskoj.
Kompletna digitalna arhiva svih brojeva Danasa od 1997. do danas dostupna članovima Kluba čitalaca Danasa na portalu klub.danas.rs.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Društvo



Naslovna strana
Naslovna strana za 6. i 7. maj 2023.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


Čitajte Danas, mislite svojom glavom.
– Miloš Timotijević, glumac



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.