Ilić traži od opština podatke o opremljenosti službi za vanredne situacije

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić traži od opština podatke o opremljenosti službi za vanredne situacije

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić uputio je danas zahtev svim opštinama u Srbiji da dostave podatke o trenutnom kapacitetu opremljenosti i operativnosti nadležnih službi za vanredne situacije.

Ti podaci će biti osnov za metodološka unapređenja postojećeg sistema odbrane od elementarnih nepogoda, kao i iznalaženje modaliteta za proširenje postojećih resursa.

Na osnovu prikupljenih podataka, izradiće se studija čiji će cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti unapređenje postojećih sistema odbrane od elementarnih nepogoda, unapređenje mehanizama preventivnog delovanja u oblasti vanrednih situacija i uspostavljanje bolje koordinacije organa nadležnih za sprovođenje akcionih mera u vanrednim situacijama.

Ilić je upozorio opštine da je neophodno, preko civilne zaštite i kriznih štabova, napraviti procene ugroženosti od elementarnih nepogoda i identifikovati sve problem koji se tiču zaštite gradova i opština od velikih padavina, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.