Ilić traži podatke o službama za vanredne situacije

Izvor: RTS, 01.Avg.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić traži podatke o službama za vanredne situacije

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić zatražio je od svih opština u Srbiji da dostave podatke o trenutnom kapacitetu opremljenosti i operativnosti nadležnih službi za vanredne situacije.

Ti podaci biće osnov za metodološka unapređenja postojećeg sistema odbrane od elementarnih nepogoda, kao i iznalaženje modaliteta za proširenje postojećih resursa, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Iz kabineta ministra navode da će, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na osnovu prikuplljenih podataka, pristupiti izradi Studije čiji će ciljevi biti unapređenje postojećih sistema odbrane od elementarnih nepogoda, unapređenje mehanizama preventivnog delovanja u oblasti vanrednih situacija.

Takođe, Studija će obezbediti uspostavljana bolju koordinaciju organa nadležnih za sprovođenje akcionih mera u vanrednim situacijama.

Ilić je upozorio opštine da je neophodno, preko civilne zaštite i kriznih štabova, napraviti procene ugroženosti od elementarnih nepogoda, identifikovati sve probleme koji se tiču zaštite gradova i opština od velikih padavina.

Takođe, potrebno je i čišćenja kanala i zaštite od bujičnih voda, kao i izgrađivanje sistema za odbranu od padavina i bujičnih voda na kopovima, kako se ne bi ponovila trenutna situacija u Kostolcu, a ranije i u Kolubari.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ilić traži od opština podatke o opremljenosti službi za vanredne situacije

Izvor: Blic, 01.Avg.2014

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić uputio je danas zahtev svim opštinama u Srbiji da dostave podatke o trenutnom kapacitetu opremljenosti i operativnosti nadležnih službi za vanredne situacije...Ti podaci će biti osnov za metodološka unapređenja postojećeg sistema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.