Ikarbus ugovorio isporuku 22 autobusa

Izvor: RTS, 07.Apr.2010, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ikarbus" ugovorio isporuku 22 autobusa

Preduzeće "Ikarbus" potpisalo ugovor o prodaji prva 22 autobusa kompaniji "Veolija Transport Litas". Ugovor je vredan dva miliona evra i obezbediće posao za svih 300 radnika domaćeg proizvođača autobusa.

Beogradski proizvođač autobusa "Ikarbus" potpisao je sa autoprevoznikom "Veolija transport Litas" iz Požarevca ugovor o isporuci 22 autobusa.

Predviđena je isporuka 15 autobusa ukupne vrednosti oko dva miliona evra i ispunjavanje obaveze ugovorene 2009. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za isporuku sedam autobusa.

Državni sekretar za privredu i privatizaciju Srbije Nebojša Ćirić rekao je da će realizacija tog ugovora omogućiti upošljavanje svih 300 radnika Ikarbusa.

Ćirić je kazao da će kupovinu 15 autobusa Ministarstvo ekonomije subvencionisati sa oko 400.000 evra u okviru programa za pomoć domaćim proizvođačima autobusa.

Državni sekretar za privredu je podsetio da država u okviru programa za pokretanje proizvodnje i očuvanje radnih mesta u domaćim fabrikama koje proizvode autobuse, izdvojeno milijardu dinara za subvecionisanje 20 odsto cene autobusa.

Ćirić je kazao i da se vode razgovori sa upravom grada Beograda oko obnove voznog parka Gradskog saobraćajnog preduzeća "Ikarbusovim" autobusima.

Predsednik Upravnog odbora kompanije "Veolija trasport Litas", Klas Gothold izjavio je da novi ugovor sa "Ikarbusom" potvrda vraćanja poverenja u tu fabriku, nakon što ugovor o isporuci sedam autobusa sklopljen pre raskida privatizacije nije poštovan.

"Veolija je međunarodna kompanija i dobra saradnja pružiće mogućnost Ikarbusu da izvozi autobuse", istakao je Gothold.

Autobusi sa "euro 5" motorima premijerno iz "Ikarbusa"

Predsednik Upravnog odbora "Ikarbusa" Nenad Mijailović kazao je da će Ministarstvo ekonomije sa 70 miliona dinara pomoći ovoj kompaniji da dovrši proizvodnju sedam ranije ugovorenih autobusa sa motorima standarda "euro 4".

Mijailović je najavio da će iz nove narudžbine tri autobusa sa motorima "euro 4" biti isporučena u naredna četiri meseca, a da će 12 autobusa da motorima "euro 5", koje će prvi put biti proizvedeni u "Ikarbusu", biti isporučeni do kraja godine.

Agencija za privatizaciju raskinula je 3. septembra 2009. ugovor o prodaji ovog preduzeća ruskom "Avtodetal servisu" zbog nepoštovanja obaveza iz socijalnog i investicionog programa i u januaru 2010. godine pokrenula restrukturiranje te beogradske fabrike autobusa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Početak oporavka Ikarbusa

Izvor: Danas, 07.Apr.2010

Preduzeće Ikarbus potpisalo je juče u Beogradu ugovor o prodaji prva 22 autobusa renomiranoj kompaniji Veolia Transport Litas, uz posredovanje Ministarstva ekonomije, što je i prvi ugovor Ikarbusa nakon jednogodišnje pauze.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.