Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 17:13

Igor Bečić predstavljao PS CES na zasedanju Interparlamentarne skupštine pravoslavlja (FOTO)

Zasedanju su prisustvovali poslanici parlamenata država članica ISP, predstavnici pravoslavne crkave, međunarodnih parlamentarnih organizacija, kao i predstavnici lokalnih vlasti.

Šef stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) Igor Bečić učestvovao je na 28. zasedanju Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja (ISP), na Kritu od 23. do 25. jula 2021. godine.

Šef >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stalne delegacije NS RS u PS CES mr Igor Bečić se obratio prisutnima na glavnu temu Generalne skupštine "Budućnost sveta, budućnost Evrope nakon pandemije". Bečić je istakao da je Kovid-19 globalna zdravstvena kriza, ali istovremeno i duboki društveno-ekonomski i politički izazov koji je imao značajan uticaj na sve sfere društva, kao i da države mogu da ponude uspešan globalni odgovor samo kroz međusobnu saradnju, solidarnost i poštovanje.

Zbog pandemije morali smo da se prilagodimo novim uslovima i radu u onlajn formatima, međutim, nikada nismo zaustavili rad i digitalno smo se sastajali- naglasio je Bečić. Bečić je naročito podvukao uspešan proces vakcinacije u Republici Srbiji, kao i pomoć koju je Srbija pružila regionu omogućivši građanima regiona da se vakcinišu u Srbiji.

Bečić je takođe naglasio važnost šireg crnomorskog regiona u svetskoj politici, potrebu jačanja međureligijskog dijaloga, mira, saradnje i zajednički pristup u rešavanju izazova. Podvučen je i značaj parlamentarne diplomatije u rešavanju aktuelnih pitanja u regionu i jačanju političke stabilnosti.

Šef stalne delegacija NS RS u PS CES Igor Bečić i generalni sekretar PS CES Asaf Hadžijev održali su sastanak sa predsednikom Generalne skupštine ISP Sergejom Gavrilovim i generalnim sekretarom ISP Maksimosom Harakopulosom i izrazili spremnost za dalje jačanje saradnje dve organizacije, kao i organizaciju zajedničkog seminara posvećenog bezbednosti i stabilnosti u širem crnomorskom regionu.

Bečić je naglasio da je Republika Srbija uvek otvorena i spremna za saradnju u organizovanju ovakvih događaja, imajući u vidu potrebu očuvanja mira,  stabilnosti  i bezbednosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.