Igor Bečić povodom obaveštajne afere: Ovo neće NARUŠITI prijateljske ODNOSE Srbije sa Ruskom Federacijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igor Bečić povodom "obaveštajne afere": Ovo neće NARUŠITI prijateljske ODNOSE Srbije sa Ruskom Federacijom

Bečić je istakao da "obaveštajna afera" neće baciti senku na prestojeću posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić reagovao je povodom snimka na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu.

- Moram da istaknem duboko poštovanje i divljenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je jos jednom pokazao da je ozbiljan drzavnik i da je sposoban >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se sa velikom odgovornošću i uzdržanošću suočava sa veoma ozbiljnim problemima.

Srbija je u poslednje vreme zapljusnuta razlicitim izazovima od kojih se konstuisane afere, koje dolaze iz iste kuhinje i koje idu u prilog samo onima koji ne zele dobro Srbiji i nazalost, valjda slučajno idu u prilog tzv. opoziciji. Jacanje obaveštajnog rada stranih agentura kod nas pokazuje da je Srbija na dobrom putu i da to nekome smeta.

Oporavak i uspeh naše namenske industrije, preuzimanje primata na pojedinim tržištima naoružanja očigledno je trn u oku nekima u našem susedstvu. Istovremeno jasna pozicija vojne neutralnosti, unapređenje međunarodnog položaja Srbije, fiskalna konsolidacija i razvoj infrastrukture očigledno su povod da se Srbiji nanese šteta.

Izgleda da je neko procenio da je to najbolje izvesti otvaranjem obavestajne afere, kojom ce se istovremeno naneti i steta dobrim prijateljskim odnosima Srbije i Ruske Federacije.

Ono sto je bitno to je da ovo neće narušiti dobre prijateljske odnose Srbije sa Ruskom Federacijom, niti baciti senka na prestojeću posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, i nas odnos prema Rusiji neće se menjati ni u budućnosti.

Mi cemo i dalje nastaviti da sprovodimo definisanu spoljnu politiku, ali cemo isto tako nastaviti i dalje da jačamo i unapređujemo naše odbrambene kapacite i da konstantno podizemo nivo kontraobavestajnih sposobnosti i delovanja nasih bezbednosnih službi kako bi se efikasno suprostavili ofanzivnom obavestajnom delovanju stranih službi - rekao je Igor Bečić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.