Iako je otužen za korupciju, ne mora da podnese ostavku

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iako je otužen za korupciju, ne mora da podnese ostavku"

Izraelski vrhovni tužilac Avihaj Mandelblit saopštio je da se od premijera Izraela ne traži da podnese ostavku nakon podizanja optužnice.

Protiv njega je podignuta optužnica u tri korupcionaška slučaja.

Kako je navedeno, samo nekoliko dana nakon što je optužen za prevaru i zloupotrebu poverenja Netanjahu može da ostane premijer u prelaznoj vladi.

Vrhovni tužilac se nije izjasnio da li Netanjahu može da zadrži svoje druge ministarske funkcije u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takvoj situaciji.

Netanjahu je premijer neprekidno već više od jedne decenije, a ukupno preko 13 godina, više od svih prethodnih predsednika vlade Izraela.

On je optužbe označio kao pokušaj udara, odbio da podnese ostavku i najavio da će se boriti protiv optužbi iz kabineta premijera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.