IZVUČEN DEČAK (10) IZ LAVINE U ITALIJI: Ispričao kako su živeli POD TONAMA SNEGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZVUČEN DEČAK (10) IZ LAVINE U ITALIJI: Ispričao kako su živeli POD TONAMA SNEGA

Do sada spašeno devetoro ljudi

Desetogodišnjak koga su spasioci sinoć izvukli iz hotela zatrpanog snegom u italijanskom planinskom odmaralištu rekao je kako su igrali biljar kada se na hotel srušila lavina.

- Šta se dogodilo? Koliko je vremena prošlo?  Igrao sam biljar s nekom drugom decom - rekao je dečak.

Dečakove reči preneo je spasilac Lorenco Gagliardi, policijski službenik koji je prvi stigao do hotela u četvrtak, vodeći svoj tim na skijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Koliko je dece bilo s tobom? - pitali su ga spasitelji.

- Troje, rekao je. Svi odrasli bili su u drugoj sobi. Jedino sam mogao čuti majku od Ludovice, drugog deteta - rekao je dečak.

Juče su spasioci  iz ruševina hotela izvukli četvoro dece i ženu, a još četvoro odraslih osoba spašeno je preko noći. Ukupno je do sada spašeno devetoro ljudi. Potvrđena je smrt petoro ljudi, a za još 15 se traga.

8 #survivors found more than 40hrs after #Italy #avalanche: https://t.co/qBUNksamg4 #HotelRigopiano #Earthquakes #Quakes #TerremotoItalia

— Debnicolina (@Debnicolina) January 21, 2017

Kada su spasioci izvukli Ludovicu Parete, prvo ih je tražila svoje omiljene keksiće.

- Želim svoje keksiće! - rekla je devojčica. Njen osmogodišnji brat Đanfilipo i njena majka Adriana spašeni su nekoliko sati ranije. Njen otac Điampiero prvi je podigao uzbunu kada se 300-metarski zid snega, leda, kamenja i drveća stropoštao na hotel u sredu popodne.

Još jedno čudo iz Rigopiana: Hotelski psi nađeni živi desetak kilometara od hotela

Nakon čudesnog spašavanja devetoro ljudi iz snegom prekrivenog hotela Rigopiano, iz Italije stižu vesti i da su dva hotelska psa pronađena živa.

Prepoznala ih je Martina Rossi, radnica hotela koja nije bila u službi u trenutku nesreće.

- Videla sam ih na ulici i odmah mi je srce počelo tući. Dozvala sam ih i prepoznali su me - rekla je novinarima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.