IZVRŠITI PRITISAK NA RUSE Američki avioni naciljali evropsku državu koja treba da postane bojno polje

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2021, 22:44

"IZVRŠITI PRITISAK NA RUSE" Američki avioni naciljali evropsku državu koja treba da postane "bojno polje"

Američki novinari očekuju da će bombarderi i lovci učestvovati u vojnim vežbama koje će trajati nekoliko sedmica

Američko ratno vazduhoplovstvo rasporediće narednih nedelja u Norveškoj četiri bombardera V-1 i 200 pilota kako bi izvršili "pritisak" na Rusiju, piše "Forbs".

Naime, vojnici će održati prvu vojnu vežbu koristeći avione tog tipa. U članku se ističe da će avioni poleteti sa vazduhoplovne baze u Teksasu i da će biti bazirani na vojnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aerodromu u centralnom delu Norveške gde se takođe nalaze lovački avioni F-35.

, zajedno za flotom i kopnenim snagama severnih članica NATO-a. Ističe se da je poenta predstojeće vojne misija je jasna.

- Izvršiti pritisak na Ruse metodama koje oni razumeju - rekao je vojni ekspert Džeri Hendriks.

Norveški vojni stručnjak Turmud Hejer smatra da je Norveška strateški važna teritorija na prvoj liniji odbrane SAD na krajnjem severu.

Prema njegovim rečima, Norveška je aktivno uključena u "suparništvo Rusije i SAD", a ukoliko sukob dve super sile izmakne kontroli, Norveška će postati "bojno polje" između Vašingtona i Moskve, uveren je Hejer.

Ranije su mediji pisali da će SAD u februaru rasporediti svoje bombardere u vojnoj bazi u Norveškoj. Međutim, ta informacija nije zvanično potvrđena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.