IZRAELSKA VOJSKA UPUTILA NAREDBU CIVILIMA: Evo šta im je strogo zabranjeno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 11:19

IZRAELSKA VOJSKA UPUTILA NAREDBU CIVILIMA: Evo šta im je strogo zabranjeno!

Stanovništvu u zoni do dva kilometra od granice s Libanom naređeno je da ostanu blizu skloništa do daljeg. 

Izraelska vojska jutros je naredila civilima da se ne približavaju na udaljenost manju od četiri kilometra granici između Izraela i Libana, koja je na snazi od 2000. godine.

- Izraelske odbrambene snage (IDF) naglašavaju da je ulazak u to područje strogo zabranjen i traži od javnosti oprez i da se ne ulazi u to područje - navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojske, kako prenosi Tajms of Izrael.

Stanovništvu u zoni do dva kilometra od granice s Libanom naređeno je da ostanu blizu skloništa do daljeg.

To naređenje usledilo je posle napada libanske terorističke grupe Hezbolah i palestinskih militantnih frakcija na izraelsku teritoriju.

Izraelska vojska objavila je danas novi, tročasovni vremenski okvir za civile na severu Gaze da krenu prema jugu tog područja.

Vojska je saopštila i da je ubijen jedan palestinski terorista u kibucu Nir Am na jugu Izraela, blizu granice s Pojasom Gaze.

Prema navodima IDF-a, naoružanog čoveka su identifikovali stanovnici kibuca, posle čega su tamo upućeni tenkovi i pešadija i u razmeni vatre on je ubijen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.