IZRAELSKA VOJSKA U PROBLEMU: Masovne pritužbe vojnika na nedostatak hrane i opreme uoči napada na Gazu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2023, 16:16

IZRAELSKA VOJSKA U PROBLEMU: Masovne pritužbe vojnika na nedostatak hrane i opreme uoči napada na Gazu

Poslednjih dana stotine hiljada rezervista su regrutovane u očekivanju operacije velikih razmera protiv palestinske grupe Hamas u Gazi.

Nakon trodnevnih pritužbi izraelskih vojnih rezervista da im nedostaje neophodna vojna oprema, kao i hrana i druge stvari, Izraelske odbrambene snage pokrenule su dežurnu telefonsku liniju koja radi 24 sata dnevno, kako bi mogli da primaju zahteve vojnika.

Poslednjih dana stotine hiljada rezervista su regrutovane u očekivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << operacije velikih razmera protiv palestinske grupe Hamas u Gazi.

Rezervisti iz cele zemlje su se na društvenim mrežama žalili da nisu adekvatno opremljeni od strane vojske, a mnogi žele da privatno kupe potrebnu opremu.

Kako su se pritužbe umnožavale, Izraelci su osnovali brojne grupe na društvenim mrežama kako bi pokušali da udovolje potrebama vojske.

Ponude za snabdevanje i finansijska pomoć počele su da stižu i iz inostranstva.

Juče je načelnik Uprave za logistiku izraelske vojske, general Mišel Janko, na brifingu za medije rekao da su civili dobrodošli da doniraju sredstva za "poslastice" preko Udruženja za dobrobit izraelskih vojnika, ali da će vojska isporučiti neophodnu opremu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.