IZRAEL PREDSTAVIO NAJNOVIJE ORUŽJE: Ako dođe do sukoba, Iran neće imati lak zadatak da ga neutrališe (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 13:59

IZRAEL PREDSTAVIO NAJNOVIJE ORUŽJE: Ako dođe do sukoba, Iran neće imati lak zadatak da ga neutrališe (VIDEO)

Uprkos maloj veličini ovih brodova, oni izvršavaju zadatke u udaljenim oblastima

Izrael je u sredu dobio novi brod nemačke proizvodnje, koji je postao njegov najnapredniji ratni brod, i opisao ga kao sigurnosni bedem za benzinske platforme na Mediteranu.

Brod "Sar-6" pristao je u luci Haifa, a tri broda istog tipa treba da stignu sledeće godine, čime će se broj raketnih brodova koje je izraelska mornarica uvećala na 15, navodi Rojters.

, dostižući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Crveno more i Zaliv.

Izraelski predsednik Ruven Rivlin rekao je tokom ceremonije prijema broda u luci da je prijatno otkriće gasnih polja u blizini izraelske obale učinilo neophodnim da se osmisli plan koji pruža zaštitu.

سلاح البحرية في ذروة الجهوزية لمواجهة أي تحد، مع وصول أولى سفن #ساعر_6 ذات القدرات العسكرية الأكثر تطورًا وحداثة من أجل تعزيز الدفاع وحماية المياه الاقتصادية والمصالح الاستراتيجية للسيادة البحرية. #جيش_الدفاع_الإسرائيلي #قوة_ردع

Posted by ‎افيخاي أدرعي- Avichay Adraee‎ on Thursday, 5 November 2020

- Iranci traže velike ciljeve koji mogu biti pogođeni sa malo gubitaka, što znači, kako se nadaju, ograničavanje mogućnosti za eskalaciju - izjavio je predsednik.

To se poklapa sa eskalacijom napetosti između Irana i Izraela, pošto je Teheran optužio izraelske obaveštajne službe da stoje iza atentata na iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadea.

Iako je Hezbolah i ranije pretio izraelskim gasnim platformama, rekao je da je odluka da se odgovori na Fahrizadehovu smrt u iranskim rukama. Bejrut je pozvao "sve strane" da pokažu uzdržanost.

Za razliku od prethodnih izraelskih raketnih brodova, "Sar-6" će biti opremljen elektronskim mogućnostima za presretanje krstarećih raketa, kao i morske verzije sistema za gađanje raketa "Iron".

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.