IZRAEL NEĆE BITI BEZBEDAN Kameron upozorio Tel Aviv na ponašanje u Pojasu Gaze (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2023, 22:37

"IZRAEL NEĆE BITI BEZBEDAN" Kameron upozorio Tel Aviv na ponašanje u Pojasu Gaze (VIDEO)

Kameron je istakao da izraelske snage moraju da se pridržavaju međunarodnog humanitarnog prava.

Britanski ministar spoljnih poslova, Dejvid Kameron, upozorio je danas Izrael da nikada neće biti bezbedan ako ne bude dugoročne stabilnosti za Palestince.

U Intervjuu za BBC, on je pozdravio današnju pauzu u sukobima kako bi bili oslobođeni taoci iz Gaze i dopremljena humanitarna pomoć u tu enklavu, ali i rekao da su civilne žrtve u Gazi previsoke. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Takođe, je istakao da izraelske snage moraju da se pridržavaju međunarodnog humanitarnog prava. Kameron je pozvao Izrael da suzbije, kako je rekao, "potpuno neprihvatljivo" nasilje doseljenika na okupiranoj Zapadnoj obali.

Za Izrael je važno da shvati, kako je rekao, da "mora da deluje na način koji obezbeđuje njegovu dugoročnu bezbednost" i da će to na kraju zavisiti od "Palestinaca koji istovremeno žive u miru i stabilnosti i bezbednosti na ovoj zemlji".

British FM David Cameron meets with Palestinian President Mahmoud Abbas in occupied West Bank city of Ramallah pic.twitter.com/0lOTYyHzNf

— TRT World Now (@TRTWorldNow) November 24, 2023

On je, takođe, naveo da je uključivanje arapskih zemalja u rad za budućnost palestinskog naroda koja im daje neku vrstu sigurnosti "veoma veliki deo slike".

Kameron je posetio i Ramalu na Zapadnoj obali gde se sastao sa Mahmudom Abasom, predsednikom Palestinske samouprave i drugim visokim palestinskim liderima. On je najavio da će Velika Britanija dati dodatnih 30 miliona funti humanitarne pomoći Ujedinjenim nacijama i drugim agencijama na terenu u Gazi, uglavnom za skloništa, ćebad, hranu i lekove.

Kameron je kazao da Izrael ima pravo na samoodbranu i da je ono što se dogodilo 7. oktobra "apsolutno užasno", ali je dodao da je tokom susreta sa predsednikom Izraela, premijerom i drugima, stalno naglašavao da se moraju pridržavati međunarodnog humanitarnog prava, da je broj žrtava previsok i da to moraju imati na umu.

On je rekao da će imati "kontinuirani dijalog" sa Izraelom o ovome, kao i o rastućem nasilju među doseljenicima na Zapadnoj obali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.