IZRAEL KREĆE U VELIKI NAPAD: Netanjahu odobrio!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2024, 15:14

IZRAEL KREĆE U VELIKI NAPAD: Netanjahu odobrio!

Izrael je odobrio potencijalni napad na grad Rafa u pojasu Gaze, ali u isto vreme planira da pošalje drugu delegaciju u Katar kako bi pregovarala o mogućem sporazumu o prekidu vatre sa islamističkom militantnom grupom Hamas u zamenu za oslobađanje talaca.
Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštila je da je odobrio plan za napad na grad u najjužnijem delu devastirane palestinske enklave, gde se više od polovine od 2,3 miliona stanovnika sklonilo posle pet meseci borbi.
Globalni saveznici i kritičari pozvali su Netanijahua da odloži napad na Rafu iz straha od masovnih civilnih žrtava. Ali Izrael tvrdi da je to jedno od poslednjih uporišta Hamasa, koje je obećao da će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.