IZNENADNO NAREĐENJE: Putin jutros digao VOJSKU NA NOGE

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 10:56

IZNENADNO NAREĐENJE: Putin jutros digao VOJSKU NA NOGE

Provera obuhvatila i pojedine jedinice Severne i Pacifičke flote

Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je iznenadnu proveru borbene gotovosti ruske vojske Južnog i Zapadnog vojnog okruga. Ministarstvo odbrane navodi da se radi se o jedinicama vazdušno-desantnih snaga i mornarice.

Provera je obuhvatila i pojedine jedinice Severne i Pacifičke flote. Ministarstvo navodi i da ova provera borbene gotovosti predstavlja uvod u predstojeće vojne vežbe "Kavkaz 2020". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Nedavno je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio da će se najveće vojne vežbe u ovoj godini u Rusiji održati od jula do septembra. Prema njegovim rečima, tokom letnjeg perioda obuke održaće se kompleks specijalnih vojnih vežbi, a nakon toga će preći na praktična dejstva snaga tokom strateških vojnih vežbi "Kavkaz 2020".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.