IZGUBILI KOMPAS! FRANCUSKI MINISTAR SADA PRETI I NAJMLAĐIMA: Neka deca jasno shvate da ćemo im hakovati naloge

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 18:43

IZGUBILI KOMPAS! FRANCUSKI MINISTAR SADA PRETI I NAJMLAĐIMA: "Neka deca jasno shvate da ćemo im hakovati naloge"

Francuski ministar pravde sad aje zapretio i mališanima.

Francuski tužioci treba da traže od internet operatera IP adrese mladih ljudi koji pozivaju na nerede u aplikaciji Snepčet, rekao je francuski ministar pravde Erik Dipon-Moreti na konferenciji za novinare.

- Danas na društvenim mrežama možete pročitati 'pažljivo, hakovaće nam naloge'. I to je tačno. Neka deca jasno shvate da ćemo im hakovati naloge. Sudski organ može, na zahtev, da zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od operatera da obezbedi IP adrese, što nam omogućava da utvrdimo identitet onih koji ih koriste (društvene mreže – prim. aut.) da kažemo "kada, gde i kako ćemo sve da razbijemo“ - rekao je ministar.

On je dodao da deca treba da znaju da ako to ne može da se uradi "u sekundi", onda je "još toga".

- Neka ne misle da mogu da koriste Snepčet dok se kriju i da mogu slobodno da pišu šta hoće - rekao je šef Ministarstva pravde.

Snepčet je društvena mreža koja se široko koristi u Francuskoj koja vam omogućava da postavljate video zapise koji ostaju vidljivi samo nekoliko sekundi i razmenjujete privatne poruke. Većina video snimaka o neredima koji se dešavaju u zemlji objavljuje se na ovoj društvenoj mreži.

Policajci su u utorak ujutro pucali i ubili 17-godišnjeg tinejdžera tokom provere na putu u Nanteru, koji je, prema rečima bezbednosnih zvaničnika, odbio da ispoštuje njihove zahteve. U nizu gradova u Francuskoj izbili su nemiri koji traju nekoliko dana. Mladi su zapalili automobile, zgrade policije i vlasti. Specijalne policijske snage su raspoređene u više gradova, uključena su oklopna vozila i helikopteri, prenose mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.