IZDAJICE RODA SVOGA! Teroristi iz Teherana - Iranci koji su se pridružili Islamskoj državi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZDAJICE RODA SVOGA! Teroristi iz Teherana - Iranci koji su se pridružili Islamskoj državi!

Hladnokrvno su ubijali svoje sunarodnike

Pet muškaraca koji su u sredu izveli dva napada u Teheranu su Iranci koji su se pridružili Islamskoj državi (IS) u Iraku i Siriji pre nego što su se vratili u Iran prošlog leta, saopštilo je danas Ministarstvo za obaveštajne poslove Irana.

Foto: Profimedia

- Pet poznatih terorista... nakon što su se pridružili terorističkoj grupi IS, napustili su zemlju i učestvovali u zločinima koje je ta teroristička >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grupa izvodila u Mosulu i Raki - navodi se u saopštenju. Jučerašnji dvostruki napad izvelo je pet osoba, a ne šest kako je prvobitno navedeno, dodaje se u saopštenju.

Foto: Profimedia

Iransko ministarstvo objavilo je fotografije i imena, bez prezimena, ubijenih napadača koji su, kako je navelo, bili članovi mreže koja je ušla u Iran u periodu jul-avgust 2016. pod vođstvom "visoko rangiranog komandanta IS-a" Abu Ajše, s namerom da "izvode terorističke operacije u verskim gradovima".

Foto: Reuters

Abu Ajša je ubijen, a mreža je bila primorana da pobegne iz zemlje, napominje se u saopštenju. Nejasno je kada su se petorica napadača vratila u Iran, pre nego što su juče izveli napade, napominje francuska agencija.

Foto: Reuters

Broj ubijenih u dva napada u sredu Teheranu, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, porastao je na 17, dok je više od 40 ljudi ranjeno. Napadi su izvedeni na parlament i mauzolej revolucionarnog lidera, ajatolaha Ruholaha Homeinija, a prvi su koje je u Iranu izvela Islamska država.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.