IZBILI STRAVIČNI SUKOBI NA ZAPADNOJ OBALI: Izraelski vojnici pucali na palestinsku decu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2023, 21:33

IZBILI STRAVIČNI SUKOBI NA ZAPADNOJ OBALI: Izraelski vojnici pucali na palestinsku decu!

Nemile scene ispred zatvora Ofer

Izraelske odbrambene snage (IDF) ispalile su danas salve suzavca dok se više hiljada Palestinaca okupilo ispred zatvora Ofer u okupiranoj Zapadnoj obali, uoči očekivanog oslobađanja palestinskih zatvorenika.

Palestinsko društvo Crvenog polumeseca saopštilo je da su 16-ogodišnjak i 12-ogodišnje dete upucani i ranjeni tokom nemira.

IDF je upotrebio suzavce u pokušaju da rastera desetine Palestinaca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su došli kod zatvora, od kojih su neki bacali kamenice, prenosi Si-En-En. Među okupljenima su bili članovi porodica 39 Palestinaca koji bi trebalo da danas budu pušteni. 

Vozila Međunarodnog komiteta Crvenog krsta viđena su kako stižu u zatvor Ofer na Zapadnoj obali kako bi transportovali, kako se očekuje, 39 Palestinaca, dodaje Gardijan.

U okviru sporazuma o humanitarnoj pauzi, koji su postigli Hamas i Izrael, 39 palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima, uključujući 24 žene i 15 dece, premešteno je iz zatvora Damon i Megido u Izraelu u zatvor Ofer na Zapadnoj obali.

Ranije danas Hamas je oslobodio 24 otetih civila uključujući 13 Izraelaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.