IZAŠLA LISTA NAJSREĆNIJIH ZEMALJA NA SVETU! Srbija zauzela visoko mesto, Amerika doživela istorijski pad

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 13:43

IZAŠLA LISTA NAJSREĆNIJIH ZEMALJA NA SVETU! Srbija zauzela visoko mesto, Amerika doživela istorijski pad

Srbija 37. najsrećnija zemlja na svetu, skandinavske zemlje na vrhu liste
Srbija se nalazi na 37. mestu najsrećnijih zemalja na svetu, dok su skandinavske zemlje - Finska, Danska i Švedska na vrhu liste, pokazala je najnovija Svetska lista najsrećnijih zemalja (World Happiness Report), danas objavljena.
Srbija je od 2021. do 2023. godine rangrana na 37. mestu u odnosu na 2013. kada je bila 69 mesta niže - na 106. mestu. Bugarska je, prema tom istraživanju, napredovala za 63 mesta u odnosu na 2013. godinu, dok je u Avganistanu najviše smanjeno blagostanje, odnosno za 13 mesta u odnosu na 2013. godinu i sada se nalazi na dnu svetske lestvice, na 143. mestu.
Na prvom mestu u svetu po blagostanju i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finci najsrećniji narod na svetu, Srbija najviše napredovala

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2024

Najsrećniji narod na svetu su Finci, a Srbija je zemlja kod čijeg je stanovništva zabeležen najveći porast prosečnog osećaja sreće i ona je napredovala na 37. mesto među 143 zemlje, pokazuje najnoviji globalni izveštaj povodom Međunarodnog dana sreće, 20. marta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Na listi najsrećnijih zemalja sveta desio se jedan veleobrt i tiče se upravo Srbije

Izvor: Luftika.rs, 21.Mar.2024, 09:05

Već sedmu godinu zaredom finska je zauzela vrh liste najsrećnijih zemalja na svetu, stoji u izveštaju Mreže za rešenja za održivi razvoj pod pokroviteljstvom UN. Međutim, najnovija top-lista srećnika nije prošla bez iznenađenja.. Prosečna ocena sreće za Finsku je 7,7, a slede je Danska, Island...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.