Izvor: Luftika.rs, 21.Mar.2024, 09:05

Na listi najsrećnijih zemalja sveta desio se jedan veleobrt i tiče se upravo Srbije

Već sedmu godinu zaredom finska je zauzela vrh liste najsrećnijih zemalja na svetu, stoji u izveštaju Mreže za rešenja za održivi razvoj pod pokroviteljstvom UN. Međutim, najnovija top-lista srećnika nije prošla bez iznenađenja.
Prosečna ocena sreće za Finsku je 7,7, a slede je Danska, Island i Švedska. Na drugom kraju skale je Avganistan, koji je usled humanitarne katastrofe nakon povratka Talibana na vlast 2020. godine zauzeo poslednje mesto od 143 zemlje sa ocenom 1,7.
Prvi put u više od 10 godina, SAD i Nemačka nisu među 20 najsrećnijih nacija, pale su na 23. i 24. mesto. Francuska je zauzela 27. mesto.
U prvih 20 našli su se Kostarika i Kuvajt, koji su zauzeli dvanaesto i trinaesto mesto, a među prvih...

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.