IZA ZATVORENIH VRATA: Savet bezbednosti UN danas o situaciji u Kašmiru

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZA ZATVORENIH VRATA: Savet bezbednosti UN danas o situaciji u Kašmiru

Rasprava na zahtev Kine i Pakistana.

Savet bezbednosti UN raspravlja danas iza zatvorenih vrata na zahtev Kine i Pakistana o situaciji u Kašmiru posle odluke Indije da ukine specijalan status delu tog nemirnog regiona pod svojom kontrolom.

O situaciji u Kašmiru ambasadore su obavestili zamenik generalnog sekretara UN Oskar Fernandes Taranko i vojni savetnik UN, general Karlos Umberto Loitej, prenosi AP.

Zamenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pred sastanak da je Moskva zabrinuta zbog poslednjih dešavanja u Kašmiru, ali je dodao da je to bilateralno pitanje između Indije i Pakistana, koji takođe polaže pravo na tu teritoriju.

Generalni sekretar organizacije Amnesti internešenel Kumi Naidu naveo je u saopštenju da članovi Saveta bezbednosti treba da imaju u vidu da ih mandat obavezuje da štite međuanrodni mir i bezbednost i da treba da traže rešenje kojim bi ljudska prava stanovnika Kašmira bila stavljena u prvi plan.

POLITIČKI UTICAJ I MOĆ, KLASNA NEJEDNAKOST: Ovo su osobine i sposobnosti koje ima SVAKI američki superbogataš (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.