IZ AUTOMATSKOG ORUŽJA OTVORIO VATRU: Ima mrtvih, rafali odjekivali gradom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 15:24

IZ AUTOMATSKOG ORUŽJA OTVORIO VATRU: Ima mrtvih, rafali odjekivali gradom

Ove godine u Švedskoj 144 pucnjave i 18 poginulih.

Dve osobe su poginule, a dve su ranjene u pucnjavi za koju se sumnja da je sukob između dve zavađene kriminalne grupe u blizini Stokholma.

U južnom stokholmskom predgrađu Fastri muškarac naoružan automatskim oružjem je otvorio vatru oko 18.00 časova u subotu, usmrtivši 15-godišnjeg dečaka i muškarca starog 43 godine, dok je jedna od ranjenih bila 60-godišnja žena.

Ministar pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gunar Stremer rekao je u nedelju da policija veruje da je ispaljen ukupno 21 hitac i opisao pucnjavu kao ''domaći terorizam'', prenosi AP.

Kriminalne bande postale su sve veći problem u Švedskoj poslednjih decenija, sa sve većim brojem pucnjava, bombaških napada i napada granatama, a do većine napada dolazi u tri najveća švedska grada: Stokholmu, Geteborgu i Malmeu.

AP navodi da su se ove godine u Švedskoj dogodile 144 pucnjave, sa 18 poginulih.

U izveštaju švedskog nacionalnog saveta za prevenciju kriminala iz 2021. navodi se da je Švedska pretekla Italiju i zemlje istočne Evrope po broju pucnjava prvenstveno zbog nasilnih aktivnosti organizovanih kriminalnih grupa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.