ISPRED ZGRADE USLIKANO OVO: Da li je dečak ubica iz Ribnikara napuštao kliniku u kojoj je smešten?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 12:57

ISPRED ZGRADE USLIKANO OVO: Da li je dečak ubica iz "Ribnikara" napuštao kliniku u kojoj je smešten?

Kako nezvanično saznajemo procena je bila takva da je bezbednije i efikasnije da dečak ne napušta kliniku i da ne ostvari direktan kontakt sa porodicom, odnosno ocem u postupku koji se vodi protiv njega, a u kom je dečak bio svedok.

Dečak ubica koji je upočinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", juče je svedočio video linkom pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu gde je izjavio da je oružje kojim je učinio zločin bilo obezbeđeno, i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mu prvi kontakt sa vatrenim oružjem nije omogućio njegov otac, kako se ranije spekulisalo u medijima, izjavila je očev advokat Irina Borović.

Dečak ubica pojavio se u svojstvu svedoka u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, osumnjičenog da je učinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Otac dečaka se nalazi u pritvoru od hapšenja 3. maja, istog dana kada je maloletnik u školi ubio devet učenika i radnika obezbeđenja.

Advokatica Irina Borović je dodala je da je dečak prilikom saslušanja izrazio kajanje zbog onoga što je činio.

- Danas je saslušan maloletnik povodom čijeg čina, tragičnog i strašnog, se vodi ovaj krivični postupak protiv okrivljenog oca dečaka. Detaljno su ispitane sve okolnosti koje mogu biti važne za otkrivanje razloga zbog kojih je sve ovo učinio. Ono što mogu da kažem jeste da je potvrdio ono što je otac objasnio u pogledu načina na koje je oružje čuvano i skladišteno, dakle bilo je apsolutno obezbeđeno. Detalje kako je on do oružja došao ne bih mogla da kažem - navela je Borovićeva.

Iako se nagađalo da je dečak doveden u Više javno tužilaštvo da svedoči, ispostavilo se da je svedočenje izvedeno putem video linka sa klinike u kojoj je smešten odmah posle tragedije u "Ribnikaru".

Kako nezvanično saznajemo procena je bila takva da je bezbednije i efikasnije po postupak da dečak ne napušta kliniku i da ne ostvari direktan kontakt sa porodicom, odnosno sa ocem u postupku koji se vodi protiv njega, a u kom je dečak bio svedok.

Sa druge strane ispred zgrade palate pravde uočen je automobil klinike u kojoj je maloletni izvršilac smešten, ali je, kako dalje saznajemo, tim automobilom prevezena je medicinska dokumentacija stručnog tima koji posmatra dečaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.