ISPLIVALI NOVI PODACI: Branitelj zločinaca OVK, Džefri Najs UNIŠTAVAO DOKAZE o žutoj kući!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPLIVALI NOVI PODACI: Branitelj zločinaca OVK, Džefri Najs UNIŠTAVAO DOKAZE o "žutoj kući"!

Advokat Tapušković tvrdi da je britanski advokat imao diskutabilnu ulogu u tužilaštvu Haškog tribunala

Kao tužilac Haškog tribunala, Džefri Najs je imao udela u uništavanju dokaza u vezi sa trgovinom organima u slučaju "žuta kuća". Cilj je bio da se potru svi tragovi ovog zločina nad Srbima. A nekadašnja glavna tužiteljka Karla del Ponte je tvrdila da je u Hagu ogroman broj tih dokaza uništen.

Ovako advokat Branislav Tapušković, koji je u to vreme učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u procesima pred Tribunalom, razotkriva nekadašnju ulogu Britanca, koji se ovih dana pojavio u sasvim novoj roli. Najs se ponovo upleo u dešavanja na Kosovu, kao branilac Albanaca pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

U ovom trenutku, on brani teroristu Samija Ljuštakua, koji će se pred tužiocima u Hagu pojaviti sutra. A tokom ponedeljka na saslušanju je bio Rustem Mustafa, pripadnik paravojne formacije za čije ime se vezuju mučenja i ubistva Srba, podmetanje bombe pod autobus "Niš ekspresa", kad je poginulo 12 srpskih putnika, teroristički napadi i obračun sa "nelojalnim" Albancima.

- Ne osećam se krivim! - uzviknuo je Mustafa pred ulazak u kancelariju tužilaca, gde će danas nastaviti davanje iskaza. On je prvi terorista koji je saslušan u Specijalnom sudu zbog zločina nad Srbima. Po izlasku odbio je da daje bilo kakve izjave.

U ceo ovaj slučaj Najs ulazi sa velikim "predznanjem", jer je imao priliku da se o dešavanjima na Kosmetu dobro uputi kao glavni tužilac u predmetu protiv Slobodana Miloševića. Međutim, i tad je otvoreno, bez pardona, zastupao albansku stranu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.