ISIS POSTAVIO OPAKU ZAMKU SIRIJSKIM SNAGAMA: Džihadiste gone kao ranjene zveri, ali oni uzvraćaju udarce

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2021, 22:10

ISIS POSTAVIO OPAKU ZAMKU SIRIJSKIM SNAGAMA: Džihadiste gone kao ranjene zveri, ali oni uzvraćaju udarce

Ranije ove nedelje, SAA je sproveo veliku operaciju duž auto-puta Homs-Deir ez-Zor

Rano ujutru 5. februara, ćelije ISIS-a postavile su zasedu na jedinice Sirijske arapske vojske (SAA) u blizini grada al-Majadin na zapadu Deir ez-Zora.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava, jedinica je izvodila operaciju češljanja u području al-Tajarata kada je bila napadnuta od strane terorista.

- Četiri sirijska vojnika su ubijena, a šest drugih ranjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - objavila je nadzorna grupa sa sedištem u Londonu.

Syrian Arab Army infantry reinforcements deployed to rural #Aleppo province as part of normal SyAA troop rotations.#Syria #SyAA #Syrianarmy🇸🇾please feel free to follow for daily Syrian updates🇸🇾 pic.twitter.com/FCSv4Pm9Zy

— Steele M (@SteeleSyAA) February 5, 2021

- Mrtvi i ranjeni odvedeni su u vojnu bolnicu u Deir ez-Zoru - dodato je.

Napad je usledio nakon izveštaja o intenzivnim vazdušnim napadima na pustinju Homs - uporište ISIS-a u centralnom regionu Sirije. Tokom poslednja 24 sata, više od 54 sirijskih i ruskih vazdušnih udara pogodilo je džihadiste, kao i njihova skrovišta i položaje u pustinji.

, M20. Auto-put je bio potpuno obezbeđen.

Operacija je primorala ćelije ISIS-a da se odmaknu od strateškog auto-puta. Teroristi sada pojačavaju napade na trougao Hama-Alepo-Raka i zapadni Deir ez-Zor.

SAA i njegovi saveznici mogli bi uskoro započeti novu veliku operaciju bilo u trouglu Hama-Aleppo-Rakka ili u zapadnom Deir Ezzor-u. Ovo će izvršiti veći pritisak na ćelije ISIS-a u centralnom regionu, koje navodno dobijaju podršku boraca koje podržavaju SAD u obližnjem području al-Tanfa.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.