IRNA: Iran izgradio podzemnu bazu za smeštaj borbenih aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2023, 14:39

IRNA: Iran izgradio podzemnu bazu za smeštaj borbenih aviona

Iran je danas objavio da su izgradili podzemnu bazu vazduhoplovnih snaga, nazvanu "Orao 44", prvu takve vrste dovoljno veliku za smeštaj borbenih aviona, javila je zvanična iranska novinska agencija IRNA.

Baza "Eagle 44" je sposobna za skladištenje i operatinve aktivnosti borbenih aviona i dronova, izvestila je IRNA. U izveštaju nije navedneo gde se nalazi baza, preneo je Rojters.

IRNA je javila da je to jedna od najvažnijih vazduhoplovinih baza u zemlji, izgrađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << duboko pod zemljom, opremljena za smeštaj borbenih aviona sa krstarecim raketama dugog dometa.

Iranska vojska je u maju iznela detalje o još jednoj podzemnoj bazi, u kojoj se nalaze dronovi. "Na blo koji napad na Iran od strane naših neprijatelja, uključujući Izrael, biće odgovoreno iz naših brojnih vazduhoplovnih baza uključujući iz baze "Orao 44", rekao je načelnik Generalštaba iranskih oružanih snaga Mohamed Bageri za državnu televiziju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šta krije "Orao 44"? Baza izgrađena duboko pod zemljom VIDEO

Izvor: B92, 07.Feb.2023

Iran izgradio podzemnu bazu vazduhoplovnih snaga, nazvanu "Orao 44", prvu takve vrste, dovoljno veliku za smeštaj borbenih aviona, javila je IRNA...Baza "Orao 44" je sposobna za skladištenje i operatinve aktivnosti borbenih aviona i dronova, izvestila je agencija...U izveštaju nije navedneo gde se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.