INDIJSKI SCENARIO SE PRELIVA NA DRUGE DRŽAVE: Lomače gore, zaraženih nikad više, a u opasnosti su i njihove komšije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 08:21

"INDIJSKI SCENARIO" SE PRELIVA NA DRUGE DRŽAVE: Lomače gore, zaraženih nikad više, a u opasnosti su i njihove komšije!

Pogrebne lomače i dalje gore u neposrednoj blizini granice sa Indijom, kao podsetnik na to koliko stvari mogu brzo da eksaliraju

Koronavirus već neko vreme divlja u Indiji i situacija je svakim danom sve kritičnija. Vakcinacija ide sporo, u bolnicama nema dovoljno mesta za pacijente ni dovoljno kiseonika, a postoje strahovi da bi ovaj scenario mogao da se prelije i u komšiluk - u Pakistan.

Za Mahviš Bhati odabir privatne laboratorije za vakcinaciju protiv koronavirusa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo je krajnje utočište.

- Bila sam očajna. Uspaničila sam se - rekla je ova žena iz Pakistana za BBC preko telefona.

- Moja majka još uvek čeka drugu dozu vakcine, pa sam mislila da moj red nikada neće doći. Mislila sam u sebi da ću kupiti bilo koju dostupnu vakcinu - rekla je ona.

Bhati je nedavno izgubila posao, a sada je morala da plati više od 12.000 rupija za privatnu laboratoriju iz lične ušteđevine kako bi kupila rusku vakcinu Sputnik Ve.

As the coronavirus pandemic devastates India, the government has announced it will draft final year medical students to help tackle a shortage of medical staff, CNN's @ClarissaWard reports.

Graphic Warning: Some images may be disturbing. https://t.co/d5oy3bfux7 pic.twitter.com/HCT9ErhsCC

— CNN (@CNN) May 4, 2021

Sa osmehom dodaje:

- Dobila sam jedan ubod vakcine, a drugi ubod u novčanik. Ali ta odluka će se pokazati možda i kao jedna od najboljih koju je donela.

Bahti je sada među dva odsto ljudi u zemlji koji su primilii vakcinu protiv korone. A sada su u ovoj zemlji slučajevi u porastu, pa je ove nedelje broj zaraženih dostigao rekordne vrednosti.

kada je koronavirus u pitanju.

U Pakistanu je u martu zabeleženo oko 16.000 slučajeva korone, a u aprilu oko 140.000. Tada je bilo i oko 3.000 smrtnih slučajeva. To je bio najgori mesec od početka pandemije.

Zvanični podaci otkrivaju da su kapaciteti kreveta u jedinicama za intenzivnu negu u javnim i privatnim bolnicama dostigli više od 93 odsto, dok u nekim gradovima prestaju sa radom. Oko 80 odsto iznosi iskorišćenost respiratora i kreveta sa kiseonikom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.