INCIDENT U VODAMA JEMENA: Naoružani pirati napali tanker koji je plovio pod britanskom zastavom

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2020, 08:45

INCIDENT U VODAMA JEMENA: Naoružani pirati napali tanker koji je plovio pod britanskom zastavom

Kako se navodi, prilikom pucnjave nije bilo povređenih.

Naoružani pirati napali su tanker koji je plovio pod britanskom zastavom u Adenskom zalivu, ali je taj napad odbijen, izjavio je menadžer kompanije Stolt tanker.

Pirati su se juče u dva glisera približili tankeru koji se nalazio 75 nautičkih milja od Jemena, a ta oblast je jedna od najvažnijih ruta za prevoz nafte od Bliskog istoka ka Evropi.

- Nakon nekoliko pucnjeva upozorenja našeg naoružanog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tima, pirati su otvorili vatru na brod, ali je naše obezbeđenje uzvratilo, onesposobilo jednog napadača i tako okončalo napad. Koalicioni ratni brod je takođe odgovorio na napad na Stolt Apal koji je nakon toga nastavio plovidbu - rekao je portparol kompanije.

Portparol nije precizirao o kojoj koaliciji se radi, ali mornarica je saopštila da je tanker nastavio da plovi kroz tranzitni koridor uz pratnju međunarodnih mornaričkih snaga zbog velikog rizika od novog napada.

UK-flagged tanker ‘repulses pirate attack’ in Gulf of Aden | Yemen News https://t.co/VB9YPgbEsU

— Global Update 24 (@globalupdate_24) May 18, 2020

Kako se navodi, prilikom pucnjave je malo oštećen komandni brod, ali nema povređenih.

U Adenskom zalivu često dolazi do napada naoružanih bandi, kao i militantnih grupa poput Al Kaide na Arapskom poluostrvu.

Više o sukobima u Siriji, Iraku, Avganistanu i Jemenu čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.