IMAMO VEĆINU ZA FORMIRANJE VLADE Spajić nakon sastanka sa Milatovićem: Mislim da smo ubedili predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 12:12

"IMAMO VEĆINU ZA FORMIRANJE VLADE" Spajić nakon sastanka sa Milatovićem: Mislim da smo ubedili predsednika

Danas je bio sastanak Milojka Spajića sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

- Mislim da smo ubedili predsednika Crne Gore Jakova Milatovića da imamo većinu za mandatara, ali i za formiranje vlade.

To je danas, nakon konsultacije o mandataru s Milatovićem, saopštio lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.

Milatović je danas otpočeo konsultacije o izboru mandatara za sastav vlade sastankom s Spajićem.

Osim Spajića, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sastanku su prisustvovali član Predsjedništva PES-a Boris Pejović, poslanik s liste tog pokreta Seid Hadžić i poslanica s liste PES-a i članica Alternative Jelena Nedović.

Spajić nije želio da odgovori na pitanje novinara ko čini tu većinu i kolika je ona, rekavši da ne bi sad da govori o tome. Upitan očekuje li da će imati podršku četrdeset jednog poslanika, koliko je potrebno za izbor vlade, Spajić je odgovorio potvrdno.

- Ubeđeni smo da imamo većinu za mandatara, i da ćemo posle toga imati i većinu za formiranje vlade... Zadatak mandatara je da traži većinu od 41, odnosno aktivno učešće četrdeset jednog poslanika. Videli smo da je većinska vlada, a ne manjinska, nešto što je optimalan scenario. Da ne bismo ponavljali greške prethodnika, mislimo da treba težiti većinskoj vladi i vladi koja bi na taj način imala stabilnu podršku u parlamentu - rekao je on novinarima na Cetinju, nakon sastanka s Milatovićem.

Spajić je rekao da je imao neformalne razgovore s predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), ali da su se, kako tvrdi, na sastancima "prvenstveno držali principa buduće vlade i toga ko bi trebalo da bude mandatar".

- Ta faza je u pitanju, a poslije kad neko dobije mandat - bavio bi se time kako sprovesti programske principe kroz resore - dodao je.

Govoreći o pregovorima s Bošnjačkom strankom (BS), Spajić je rekao da se i ti razgovori takođe tiču programskih principa buduće vlade i toga ko bi trebalo da bude mandatar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"NAVIJAM DA DOĐE DO DOGOVORA!" Abazović o formiranju Vlade: "Mislio sam da će ići brže"

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023

Milojko Spajić je nakon sastanka sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem kazao da imaju potrebnu većinu...Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritran Abazović poželeo je danas uspeh učesnicima pregovora o formiranju nove parlamentarne većine koja će stati iza nove Vlade Crne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.