NAVIJAM DA DOĐE DO DOGOVORA! Abazović o formiranju Vlade: Mislio sam da će ići brže

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 13:42

"NAVIJAM DA DOĐE DO DOGOVORA!" Abazović o formiranju Vlade: "Mislio sam da će ići brže"

Milojko Spajić je nakon sastanka sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem kazao da imaju potrebnu većinu.

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritran Abazović poželeo je danas uspeh učesnicima pregovora o formiranju nove parlamentarne većine koja će stati iza nove Vlade Crne Gore i poručio da navija da se što pre dođe do nekog dogovora.

- Navijam da se što pre dođe do nekog dogovora. Lično sam mislio da će to ići i malo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brže jer su takve bile i najave, ali evo završi se i jul mesec... Želim im puno uspeha! - prokomentariuosao je odlazeći premijer i predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović današnji početak konsultacija predsednika države Jakova Milatovića sa predstavnicima parlemetnarnih stranaka o određivanju mandatara za sastav nove Vlade.

Očekuje se da nakon tih razgovora Milatović i formalno mandat za sastav nove Vlade poveri svom stranačkom kolegi i nosiocu izborne liste Pokret Evropa sad Milojku Spajiću koji je najavio da u novu Vladu sigurno neće pozvati DPS i negove koalicione partnere, ali ni Abazovićev GP URA.

Komentarišući početak razgovora stranačkih prvaka sa Milatovićem i tempo formiranja nove Vlade, Abazović je u Tivtu novinarima kazao da "građani nemaju razloga da brinu što se tiče servisa države".

- Mislim da tu neće biti nikakvih problema. Mi se zaista trudimo da sve funkcioniše kako treba. Želim im puno uspeha. To je jedini komentar - istakao je Abazović.

Ministar zdravlja u odlazećoj Vladi i potpredsednik SNP-a Dragoslav Šćekić je u vezi formiranja nove parlamentarne većine i nove Vlade kazao je da je tek nedavno bio prvi formalni razgovor na tu temu, a da se do sada neformalno pričalo i da je u tome u ime ove partije učestvovao predsednik SNP-a i potpredsednik odlazeće Vlade Vladimir Joković.

- U principu, namera je da se stvori jedna većina koja će biti odgovorna jer znate da u narednom periodu treba da se donesu neke vrlo ozbilnje odluke po džavu i funkcionisanje našeg sistema. Ja očekujem da bude ona većina koja će biti sigurna i stabilna, kako bi mogli u tom pravcu da se ponašamo - kazao je Ščekić.

Dodao je da to kako će pregovori dalje teći ne zavisi samo od SNP-a već od "mnogo subjekata".

- Zavisi i od pojedinaca i pojedinih subjekata koji su u okviru nekih velikih koalicija. Evo, razgovori će pokazati kakav je ishod svega toga - zaključio je Šćekić koji nije detaljnije komentarsao ko bi sve mogli biti konstituenti nove parlamentarne većine i Vlade, pišu podgoričke Vijesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.