IMA MRTVIH! Zlo ne spava, džihadisti ISIS-a još uvek zadaju bolne UDARCE, ne odustaju od KALIFATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023, 19:41

IMA MRTVIH! Zlo ne spava, džihadisti ISIS-a još uvek zadaju bolne UDARCE, ne odustaju od KALIFATA

Pojavile su se pretpostavke o tome ko stoji iza napada

Dva borca provladinih Nacionalnih odbrambenih snaga ubijena su u blizini naftnog polja u centralnom regionu Sirije, prenosi Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Dva borca su gađana improvizovanom eksplozivnom napravom (IED) u blizini Haila, jednog od nekoliko malih naftnih polja koja se nalaze u istočnom delu Homsa. Borci su verovatno bili čuvari na terenu.

Grupa za praćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa sedištem u Londonu spekulisala je da ISIS stoji iza smrtonosnog napada IED-om. Ćelije terorističke grupe u centralnoj Siriji već nekoliko godina vode pobunu protiv vladinih snaga i njihovih saveznika. Međutim, grupa retko preuzima odgovornost za napade u regionu.

Ovo nije bio prvi napad koji se dogodio u blizini jednog od naftnih polja u centralnom regionu. U decembru je ISIS nezvanično okrivljen za raketni napad u kojem su gađana vozila koja su prevozila radnike od i do naftnog polja Al-Taim na jugozapadu Deir ez Zora. U napadu je poginulo deset radnika, a dva su ranjena.

Sirijske vladine snage i njihovi saveznici redovno sprovode operacije protiv ćelija ISIS-a u centralnom regionu. Pobuna terorističke grupe je splasnula. Ipak, još je daleko od kraja.

Grupa je izvela nedavne napade u blizini Al-Taima i Al-Haila da bi poremetila proizvodnju nafte u Siriji, ili čak da bi odvratila pažnju vladinih snaga sa centralnog regiona.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.