IDF u visokom stanju pripravnosti; Spremni smo na sve

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 11:23

IDF u visokom stanju pripravnosti; "Spremni smo na sve"

Izraelska vojska se danas priprema za "svaki mogući scenario" dan nakon napada u predgrađu Bejruta u kojem je ubijen drugi čovek palestinskog pokreta Hamas.

"Izraelske snage su u veoma visokom stanju pripravnosti... u odbrani i u napadu. Sasvim smo spremni za svaki scenario. Najvažnije je da kažemo da smo fokusirani i da ostajemo fokusirani na borbu protiv Hamasa," rekao je sinoć portparol vojske Izraela, Danijel Hagari.

Visoki zvaničnik Hamasa Saleh Aruri ubijen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je juče u Bejrutu, potvrdili su iz Hamasa i Hezbolaha.

Libanska državna novinska agencija prenela je da su Aruri i još tri osobe ubijeni u eksploziji koju je izazvao izraelski dron.

Vođa Hamasa Ismail Hanije osudio je "kršenje suvereniteta Libana" i "širenje" rata koji se vodi u Pojasu Gaze.

"Pokret čiji lideri i osnivači padaju kao mučenici za dostojanstvo našeg naroda nikada neće biti poražen", rekao je Hanije.

Aruri, jedan od osnivača Hamasovog vojnog krila, bio je na čelu grupe na Zapadnoj obali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.