IDF: Svako ko bude predstavljao pretnju našim snagama biće pogođen

Izvor: B92, 24.Nov.2023, 19:21

IDF: "Svako ko bude predstavljao pretnju našim snagama biće pogođen"

Viši oficir IDF-a izjavio je da će izraelska vojska odgovoriti na svaki pokušaj da im se nanese šteta tokom primirja, dok se vojska priprema za nastavak borbi.

"Svako ko bude predstavljao pretnju našim snagama biće pogođen. Bezbednost naših snaga je prioritet, tako smo se ponašali i tako ćemo se ponašati i dalje", rekao je neimenovani oficir, preneo je "Tajms of Izrael".

On je istakao da su kopnena ofanziva i operativna postignuća izvršili pritisak na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hamas i njegovo rukovodstvo i poslužili kao neophodno oruđe za stvaranje uslova za sprovođenje plana za vraćanje nekih od talaca.

"Većinu vremena ćemo iskoristiti za spremnost i planiranje zadataka koji se od nas očekuju odmah po okončanju primirja. Spremamo se da nastavimo sa napadima svom snagom odmah po okončanju primirja", dodao je neimenovani oficir.

IDF je obećao da će sprečiti Palestince da se vrate na sever Gaze i već je sprečio neke koji su to pokušali.

Komandant Južne komande IDF, general-major Jaron Finkelman boravio je juče u severnom delu Pojasa Gaze sa trupama kako bi procenio raspored snaga na linijama prekida vatre i odobrio operativne planove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.