IDF STIGAO PREKASNO: Otkriven Hamasov zatvor za ratne zarobljenike u podrumu dečje bolnice (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2023, 23:03

IDF STIGAO PREKASNO: Otkriven Hamasov zatvor za ratne zarobljenike u podrumu dečje bolnice (FOTO/VIDEO)

Pripadnici Izraelskih odbrambenih snaga "češljaju" Gazu u potrazi za taocima, a kako javljaju iz Izraela, pronađeno je mesto za koje se veruje da su upravo u njemu držani taoci.

Portparol IDF-a, kontraadmin Daniel Hagari, kaže da su elitna jedinica komandosa mornarice Šajet 13 i 401. oklopna brigada izvršile raciju na bolnicu Rantisi u gradu Gazi, koja leči decu, gde su bili sakriveni operativci Hamasa. Kako je rekao, tamo su držani taoci koji su oteti 7. oktobra prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upada Hamasa u Izrael.

- Ispod bolnice, u podrumu, pronašli smo komandni i kontrolni centar Hamasa, samoubilačke prsluke, granate, jurišne puške AK-47, eksplozivne naprave, RPG i drugo oružje - rekao je Hagari na konferenciji za novinare na engleskom jeziku.

- Pronašli smo i znakove koji ukazuju da je Hamas ovde držao taoce - kaže on, dodajući da je ovo još pod istragom, ali da ID ima obaveštajne podatke da to proveri.

- Pored toga, pronašli smo dokaze da su se teroristi Hamasa vratili iz masakra 7. oktobra u ovu bolnicu, između ostalih, nakon što su klali Izraelce u njihovim domovima - kaže on.

BREAKING:

The Israeli Army took control of the Rantisi children’s hospital in Gaza & found a secret tunnel leading 20 m below ground to a Hamas command & control center.

Weapons, baby bottles & motorcycles in the tunnel indicate hostages were held there pic.twitter.com/ArFWOqfkgl

— Visegrád 24 (@visegrad24) November 13, 2023

- Hamas se krije po bolnicama. Danas ćemo ovo izložiti svetu - rekao je hagari

Hagari je rekao da IDF radi na omogućavanju bezbedne evakuacije pacijenata iz Rantisija tokom prošle nedelje, kao i iz drugih bolnica u severnoj Gazi.

- Izrael je pomogao upravnicima bolnica da evakuišu pacijente u bezbedniju bolnicu - rekao je on, dodajući da je IDF obaveštena da je poslednjih 18 pacijenata iz Rantisija bezbedno evakuisano.

Diapers, a baby's bottle, a chair and next to it a rope for tying hostages: this is what the Rantisi hospital shelter looks like, where the murderous organization Hamas held hostages pic.twitter.com/T7IOlV4tfC

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) November 13, 2023

- To je zato što je naš rat protiv Hamasa, a ne protiv naroda Gaze. Pogotovo ne protiv bolesnih, žena i dece - rekao je Hagari.

2- Naš rat je protiv Hamasa koji ih koristi kao živi štit - dodaje Hagari.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.