IDF PRIPREMIO SRAVNJIVANJE RAFE SA ZEMLJOM! Netanijahu naredio hitnu evakuaciju palestinskih civila

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 17:34

IDF PRIPREMIO SRAVNJIVANJE RAFE SA ZEMLJOM! Netanijahu naredio hitnu evakuaciju palestinskih civila

Još jednom palestinskom gradu preti potpuno uništenje.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu saopštio je danas da je naredio vojsci (IDF) i odbrambenim zvaničnicima da pripreme planove za evakuaciju palestinskog civilnog stanovništva sa juga Pojasa Gaze, uključujući grad Rafu.

- Nemoguće je postići ratni cilj koji se odnosi na eliminaciju Hamasa ako četiri bataljona Hamasa ostanu u Rafi. S druge strane, jasno je da masovna operacija u Rafi zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evakuaciju civilnog stanovništva iz zona gde se vode borbe - navodi se u saopštenju, prenosi Tajms of Izrael.

Dodaje se da će više od milion civila, koji se nalaze u Rafi na jugu Gaze, moći da se evakuiše pre nego što IDF bude počeo da deluje u toj oblasti.

#Breaking: Prime Minister Benjamin Netanyahu has directed the IDF and defense establishment to prepare plans for evacuating the population from the southern Gaza Strip and dismantling Qhamas's battalions in the Rafah area.

"It is impossible to achieve the war goal of eliminating… pic.twitter.com/5XlOABW5gU

— Open Source Intel (@Osint613) February 9, 2024

Sjedinjene Američke Države su ranije danas upozorile Izrael da bi vojna ofanziva na Rafu, bez odgovarajućeg planiranja, bila "katastrofa".

Upozorenje je usledilo nekoliko dana nakon što je Netanijahu izjavio da je vojsci rečeno da se pripremi za operaciju u Rafi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanjahu naredio da se pripreme planovi za evakuaciju civila iz Rafe

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2024

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je danas da je naredio vojsci (IDF) i odbrambenim zvaničnicima da pripreme planove za evakuaciju palestinskog civilnog stanovništva sa juga Pojasa Gaze, uključujući grad Rafu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Netanjahu: Izrael ima mesec dana, do Ramazana, da završi raciju na Rafu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2024, 14:29

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu navodno veruje da Izrael, imajuci u vidu međunarodni pritisak, ima samo mesec dana da završi svoju predstojecu operaciju u gradu Rafi, koja ima za cilj razbijanje preostalih operativnih bataljona Hamasa u Gazi, pišu izraelski mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.